Over MedMij

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgprofessionals. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Wat is een PGO?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin u informatie over uw eigen gezondheid kunt bijhouden. Met een PGO kunt u uw gezondheidsgegevens op één online plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in uw gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. U en uw behandelaar zijn dan goed geïnformeerd. Samen kunt u dan tot de best passende zorg komen.

Veilig gegevens uitwisselen via MedMij
Wilt u gegevens over uw gezondheid van uw huisarts, apotheek of ziekenhuis in uw PGO zetten? Of wilt u gegevens delen met uw huisarts? Dan is een veilige verbinding nodig. Als een PGO een MedMij-label heeft, dan weet u zeker dat het veilig is. Apps, websites en PGO’s die veilig gegevens uitwisselen via MedMij herkent u aan het MedMij-label. Zij moeten aan veel regels voldoen voordat zij het label krijgen.

CGM LIFE
Ook CGM LIFE is een MedMij-gecertificeerde PGO. Hierdoor kan iedereen veilig en eenvoudig medische gegevens inzien en beheren. Alle burgers in Nederland van 16 jaar en ouder kunnen zich registreren voor een persoonlijk account. Start nu ook met CGM LIFE. Het is kosteloos. Registreer hier je account.

Voor meer informatie: www.medmij.nl, www.pgo.nl en www.open-eerstelijn.nl