Over MedMij

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen patiënten en zorgprofessionals. Deze uitwisseling vindt plaats via een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Wat is een PGO?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid kan bijhouden. Met een PGO kan je jouw gezondheidsgegevens op één online plek inzien, beheren en delen. Zo worden veranderingen in je gezondheid beter zichtbaar en de gevolgen van bepaalde (be)handelingen duidelijker. Jij en jouw behandelaar zijn dan goed geïnformeerd. Samen kun je dan tot de best passende zorg komen.

Veilig gegevens uitwisselen via MedMij
Wil je gegevens over jouw gezondheid van je huisarts, apotheek of ziekenhuis in je PGO zetten? Of wil je gegevens delen met je huisarts? Dan is een veilige verbinding nodig. Als een PGO een MedMij-label heeft, dan weet je zeker dat het veilig is. Apps, websites en PGO’s die veilig gegevens uitwisselen via MedMij herken je aan het MedMij-label. Zij moeten aan veel regels voldoen voordat zij het label krijgen.

CGM LIFE
Ook CGM LIFE is een MedMij-gecertificeerde PGO. Hierdoor kan iedereen veilig en eenvoudig medische gegevens inzien en beheren. Alle burgers in Nederland van 16 jaar en ouder kunnen zich registreren voor een persoonlijk account. Start nu ook met CGM LIFE. Het is kosteloos. Registreer hier je account.

Voor meer informatie: www.medmij.nl, www.pgo.nl en www.open-eerstelijn.nl