Huisartsgegevens (beschikbaar)

Als patiënt heeft u het recht op het inzien van uw medische gegevens. Met de gegevensdienst Huisartsgegevens kunt u het medische dossier dat de huisarts over u heeft bijgehouden online bekijken.

De gegevensdienst Huisartsgegevens bevat op dit moment de volgende gegevens:

  • Actuele episodes (met en zonder attentiewaarde) – actuele gezondheidsproblemen
  • Afgesloten episodes met attentiewaarde – een gezondheidsprobleem uit het verleden dat nu geen zorg nodig heeft, maar wel belangrijk is om te weten.
  • Actuele medicatie – de medicijnen die op dit moment door uw huisarts aan u voorgeschreven zijn
  • Medicatie-overgevoeligheid – medicijnen waar u een reactie op heeft
  • Resultaten bepalingen – over de laatste veertien maanden – laboratoriumuitslagen, metingen
  • E- en P-regels van het consult vastgelegd na invoering van online inzage – de evaluatie van de arts naar aanleiding van een contact en het bijbehorende (afgesproken) plan

Huisartsgegevens is gebaseerd op de Richtlijn Online inzage in het H-EPD* door patiënt. De volgende onderdelen daarvan kunnen op dit moment (nog) niet worden gedeeld met de gegevensdienst Huisartsgegevens:

  • Behandeling
  • Profylaxe en voorzorg
  • Correspondentie**

* H-EPD staat voor Huisartsen Elektronisch Patiënten Dossier.
** Met ‘correspondentie’ bedoelen we bijvoorbeeld de brieven die u van uw huisarts heeft ontvangen. De correspondentie die vanaf 1 juli 2020 aan het dossier is toegevoegd, kan worden opgevraagd met behulp van PDF/A.

Kennis altijd up-to-date

Een PGO is heel erg handig. Sommige zorgverleners kunnen u bijvoorbeeld verzoeken vragenlijsten in te vullen, zodat ze uw klachten beter kunnen begrijpen. In CGM LIFE kunt u de vragenlijsten via een link invullen en terugsturen. U kunt dit gewoon thuis doen en hoeft er dus niet voor naar de zorgverlener. Dat bespaart u weer reistijd!

Uw zorgplan kunt u ook terugvinden in CGM LIFE. Ook wordt bijgehouden hoe het gaat met de behandeling. Uw kennis van de behandeling is dus altijd up-to-date. En wilt u iets opzoeken, dan kunt u er altijd naartoe. Alle informatie die met uw behandeling te maken heeft, staat namelijk bij elkaar op één online plek.

Alles weten over uw behandeling

Dit is waar wij naartoe werken met de gegevensdienst Huisartsgegevens. Dat doen wij voor álle gegevensdiensten van CGM LIFE. Het geeft u als patiënt meer de regie over uw eigen gezondheid. Uw zorgverleners kennen ieder maar een deel van uw behandeling, maar u weet er alles over.

Eén keer uw verhaal vertellen

Een extra voordeel van CGM LIFE is dat u ook niet steeds opnieuw uw situatie of klachten hoeft te beschrijven aan uw zorgverleners. Met CGM LIFE heeft u de controle en hoeft u maar één keer uw verhaal te vertellen. Dit scheelt u behoorlijk wat tijd. En uw zorgverleners? Zij hoeven geen dubbel werk te doen.

Ga nu alvast aan de slag met Huisartsgegevens in CGM LIFE. Zodra er meer mogelijk wordt, dan leest u het op deze pagina.

Meer informatie

Medicatie
Medicatie
Beschikbaar
Afspraken inzien
Afspraken inzien
Beschikbaar
Documenten (PDF/A)
Documenten (PDF/A)
Beschikbaar
Zelfmetingen aanmaken en versturen
Zelfmetingen aanmaken en versturen
Verwacht
Basisgegevens Zorg (BgZ)
Basisgegevens Zorg (BgZ)
Verwacht
Basisgegevens GGZ
Basisgegevens GGZ
Verwacht

Eén veilig overzicht voor uw medische gegevens