Huisartsgegevens (beschikbaar)

Als patiënt heb jij het recht op het inzien van jouw medische gegevens. Met de gegevensdienst Huisartsgegevens kun je het medische dossier dat de huisarts over jou heeft bijgehouden online bekijken.

De gegevensdienst Huisartsgegevens bevat op dit moment de volgende gegevens:

  • Actuele episodes (met en zonder attentiewaarde) – actuele gezondheidsproblemen
  • Afgesloten episodes met attentiewaarde – een gezondheidsprobleem uit het verleden dat nu geen zorg nodig heeft maar wel belangrijk is om te weten.
  • Actuele medicatie – de medicijnen die op dit moment door je huisarts aan je voorgeschreven zijn
  • Medicatie-overgevoeligheid – medicijnen waar je een reactie op hebt
  • Resultaten bepalingen – over de laatste veertien maanden – laboratoriumuitslagen, metingen
  • E- en P-regels van het consult vastgelegd na invoering van online inzage – de evaluatie van de arts naar aanleiding van een contact en het bijbehorende (afgesproken) plan

Huisartsgegevens is gebaseerd op de Richtlijn Online inzage in het H-EPD* door patiënt. De volgende onderdelen daarvan kunnen op dit moment (nog) niet worden gedeeld met de gegevensdienst Huisartsgegevens:

  • Behandeling
  • Profylaxe en voorzorg
  • Correspondentie**

* H-EPD staat voor Huisartsen Elektronisch Patiënten Dossier.
** Met ‘correspondentie’ bedoelen we bijvoorbeeld de brieven die je van je huisarts hebt ontvangen. De correspondentie die vanaf 1 juli 2020 aan het dossier is toegevoegd, kan worden opgevraagd met behulp van PDF/A.

Kennis altijd up-to-date

Een PGO is heel erg handig. Sommige zorgverleners kunnen jou bijvoorbeeld verzoeken vragenlijsten in te vullen, zodat ze jouw klachten beter kunnen begrijpen. In CGM LIFE kun je de vragenlijsten via een link invullen en terugsturen. Je kunt dit gewoon thuis doen en hoeft er dus niet voor naar de zorgverlener. Dat bespaart je weer reistijd!

Jouw zorgplan kun je ook terugvinden in CGM LIFE. Ook wordt bijgehouden hoe het gaat met de behandeling. Jouw kennis van de behandeling is dus altijd up-to-date. En wil je iets opzoeken, dan kun je er altijd naartoe. Alle informatie die met jouw behandeling te maken heeft, staat namelijk bij elkaar op één online plek.

Alles weten over jouw behandeling

Dit is waar wij naartoe werken met de gegevensdienst Huisartsgegevens. Dat doen wij voor álle gegevensdiensten van CGM LIFE. Het geeft jou als patiënt meer de regie over jouw eigen gezondheid. Jouw zorgverleners kennen ieder maar een deel van jouw behandeling, maar jij weet er alles over.

Eén keer jouw verhaal vertellen

Een extra voordeel van CGM LIFE is dat je ook niet steeds opnieuw je situatie of klachten hoeft te beschrijven aan je zorgverleners. Met CGM LIFE heb jij de controle en hoef je maar één keer je verhaal te vertellen. Dit scheelt jou behoorlijk wat tijd. En je zorgverleners? Zij hoeven geen dubbel werk te doen.

Ga nu alvast aan de slag met Huisartsgegevens in CGM LIFE. Zodra er meer mogelijk wordt, dan lees je het op deze pagina.

Meer informatie

Medicatie
Medicatie
Beschikbaar
Documenten (PDF/A)
Documenten (PDF/A)
Beschikbaar
Zelfmetingen inzien en versturen
Zelfmetingen inzien en versturen
Verwacht
Basisgegevens Zorg (BgZ)
Basisgegevens Zorg (BgZ)
Verwacht
Basisgegevens GGZ
Basisgegevens GGZ
Verwacht

Eén veilig overzicht voor jouw medische gegevens