Basisgegevens Zorg (BgZ) (verwacht)

Sommige informatie is (bijna) altijd nodig om jou zorg te kunnen blijven bieden. Dat kan bijvoorbeeld je naam, geboortedatum en woonplaats zijn, maar ook je medische informatie. Deze informatie noemen we de Basisgegevensset Zorg (BgZ). De BgZ is nog niet actief binnen CGM LIFE. Wel kunnen we je alvast uitleg erover geven. Wat houdt de gegevensdienst in en wat betekent die voor jou?

De BgZ is de informatie over jou die zorgverleners nodig hebben om jou goede zorg te kunnen geven. Na het ophalen van deze informatie binnen CGM LIFE, geeft het jou ook goed inzicht in de informatie die over jou bekend is.

Waar kun je dan aan denken?

Op de eerste plaats natuurlijk aan jouw NAW-gegevens: naam, adres en woonplaats. En het spreekt voor zich dat gegevens zoals jouw geboortedatum, geboorteplaats, BSN-nummer en zorgverzekeraar ook belangrijk zijn voor een zorgverlener om te weten. In de BgZ staat verder ook wie jouw behandelaars zijn binnen de zorginstelling waar je de BgZ ophaalt. Ook staat erin welke afspraken je hebt gehad en wat jouw behandelingen inhouden. Daarnaast bevat de BgZ informatie over jouw klachten, diagnoses, voedingsadviezen, allergieën en inentingen, tot en met de zorgplannen die behandelaars voor jou hebben opgesteld.

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de BgZ lezen? Ga dan naar dit overzicht van de BgZ-bouwstenen.

BgZ wordt steeds meer gebruikt

De BgZ is dus heel uitgebreid, terwijl het eigenlijk nog maar een samenvatting is van alles dat over jou als patiënt bekend is. De BgZ wordt door steeds meer ziekenhuizen en andere zorgorganisaties gebruikt. De verwachting is dat ook specialisten in de paramedische zorg, waaronder fysio- en ergotherapeuten, dit in de toekomst zullen doen.

Kennis altijd up-to-date

Een PGO is heel erg handig. Stel, je bent net ontslagen uit het ziekenhuis. Daar was je opgenomen voor een acute operatie vanwege een blindedarminfectie. Bij ontslag heeft de verpleegkundige je nog allerlei zaken uitgelegd. Waar je op moet letten, op welke momenten je je pijnmedicatie moet slikken, wanneer je bij je huisarts langs moet voor een controlebezoek enzovoorts. Eenmaal thuis, besef je dat je niet precies meer weet wat ze ook alweer allemaal gezegd heeft. Het was natuurlijk een pittige en chaotische fase.

Maar gelukkig heb je een PGO. Je opent je laptop, logt in op je omgeving en haalt je meest recente dossier op bij jouw ziekenhuis. Hier vind je alle informatie over de operatie die je een week geleden hebt gehad. Om een compleet beeld te krijgen, haal je ook nog de specialistenbrief bij je huisarts op. Nu weet je precies wat er afgesproken is en wanneer je voor een controle bij je huisarts wordt verwacht. Op deze manier is jouw kennis van de behandeling altijd up-to-date en heb je alle informatie rondom jouw behandeling bij elkaar op één online plek.

Alles weten over jouw behandeling

Dit is waar wij naartoe werken met de toekomstige BgZ-gegevensdienst. Dat doen wij voor álle gegevensdiensten van CGM LIFE. Het geeft jou als patiënt meer de regie over jouw eigen gezondheid. Jouw zorgverleners kennen ieder maar een deel van jouw behandeling, maar jij weet er alles over.

Eén keer jouw verhaal vertellen

Een extra voordeel van CGM LIFE is dat je ook niet steeds opnieuw je situatie of klachten hoeft te beschrijven aan je zorgverleners. Met CGM LIFE heb jij de controle en hoef je maar één keer je verhaal te doen. Dit scheelt jou behoorlijk wat tijd. En je zorgverleners? Zij hoeven geen dubbel werk te doen.

Nog in ontwikkeling

Wij werken op de achtergrond aan de ontwikkeling van de Basisgegevens Zorg (BgZ). CGM LIFE is klaar om de BgZ te ontvangen. Wij zijn echter afhankelijk van zorgverleners om deze met ons te delen. Langzaam maar zeker sluiten steeds meer zorgverleners aan op het MedMij-netwerk. Zodra de eerste zorgverleners zich melden voor de BgZ, zullen wij deze gegevensdienst mogelijk maken in CGM LIFE.

Meer informatie

Medicatie
Medicatie
Beschikbaar
Huisartsgegevens
Huisartsgegevens
Beschikbaar
Documenten (PDF/A)
Documenten (PDF/A)
Beschikbaar
Zelfmetingen inzien en versturen
Zelfmetingen inzien en versturen
Verwacht
Basisgegevens GGZ
Basisgegevens GGZ
Verwacht

Eén veilig overzicht voor jouw medische gegevens